Mit csinál a pszichológus, amikor egy szürke reggelen a telefonján a következő üzenetet találja egy számára ismeretlen számtól:

„Gratulálok, nagymama lettél!”

  1. Túlzott lelkiismereti funkciók manifesztálódása. Letörve állapítja meg, hogy sítáborba utazó ivarérett fia hátizsákjába nem csak a sínadrágot, hanem az óvszert is elfelejtette becsomagolni.
  2. Elhárító mechanizmusok mobilizálása. Elég a mának a maga problémája alapon megvonja a vállát, elég lesz ezzel a kérdéssel szembesülni kilenc hónap múlva. A határidőnaplójába október végére bejegyzi: „még egy éhes száj”.
  3. Önsorsrontó tendenciák aktivizálódása. Megpukkad az irigységtől. Fertelem, hogy míg ő itthon húzza az igát, mások kétpofára habzsolják az életet.
  4. Evolúciós haszon felismerése. Büszke a fiára, és tudomásul veszi, hogy ahol fűrészelnek, ott hullik a gyerek.
  5. Identitáskrízis. Nosztalgiával gondol a régi szép időkre, amikor MILF-ként futott a piacon. Ezzel párhuzamosan igyekszik identitásába integrálni a GMILF státuszt.
  6. Pozitív megközelítés. Fetreng a röhögéstől, mert végre egyszer nem ő esett véletlenül teherbe.
  7. Problémacentrikus gondolkodás. Pénzt kunyerál a férjétől, és a közeledő keresztelő örömére felturbózza a ruhatárát a szomszédos plázában.
  8. Offenzív stratégia. Felhívja az ismeretlen telefonszámot, leüvölti a vonal túlsó végén vihogó kamaszfiú fejét, és elküldi a francba. Szórakozzon a saját anyjával, és ne az osztálytársáéval.

 Luca

Hozzászólások