Ki korán kel, kit lel az ágyban?

ki korán kel

Amikor a munkahelyemen az aggódó szülő azért nyíg, mert a gyereke befurakodott a hitvesi ágyba, igyekszem megnyugtatni: nincs gond, ha beficcen, akkor szüksége van egy kis szülői melengetésre, s ha ez az igénye kielégült, előbb-utóbb magától visszasomfordál saját kuckójába. Egy gyereknek joga van éjszakánként anyját-apját abuzálni. Egy anyának-apának kötelessége éjszaka is a büdös kölyke rendelkezésére állni.

 Tegnap reggel, amikor belekezdtem kakaóosztó körutamba, rájöttem, hogy szakmai tudásom valamelyik gyermeklélektan szemináriumon léket kapott, s baromságokkal tömöm klienseim fejét.

A hitvesi ágyban megtaláltam Lizát. Ő azért alszik velem, mert fél a szellemektől.

A hitvesi ágyban megtaláltam Lolót. Ő azért alszik velem, mert a nővére fél a szellemektől.

(Én egyébként középen húzom meg magamat, a két lány elalvás előtt esténként összeveszik, ki, melyik oldalon gyötörjön. Állítólag az egyik oldalam félelmetesebb a másiknál.)

Liza ágyában Samura találtam.  Az ő szobájában túl meleg volt és különben is egy nagy lyuk terpeszkedik az ágya közepén, ezért menekült  kishúga vackába.

Samu birodalmában bátyja, Tádé szundikált a nagy lyukban. A saját szobájában hangokat hallott.

Ember Tádé fekhelyén hortyogott.  Csak azért választotta a lakásnak ezt a félreeső szegletét, mert Loló ágyikójába nem fért bele a nagy teste. Egyébként ő nem hallott hangokat a kamaszszobában. Eggyel kevesebb skizopozitív a családban.

Álltam bután a kora reggeli káoszban, és fogalmam sem volt, melyik ágyba szervírozzam a meleg kakaót, és melyikbe a hideget, hol kérik a pirítóst, s hol a zabkását, melyik kilógó lábacskára húzzam a hercegnős bugyit, s melyiket fújjam be szagtalanító izzadásgátlóval.

A reggeli homályban felderengett: nincs ez így rendjén, a határok körvonalazásában valamit csúnyán elizéltem.

De sohasem késő, csak azt nem tudom,  a kézenfekvő lehetőségek közül melyiket válasszam:

 1. a) Szülök még egy gyereket (Loló rácsos kiságya még üresen áll).
 2. b) A család fehérneműkészletét lecserélem Disney-mintásra.
 3. c) Bert Hellinger nyomán családfektetek, hogy fény derüljön a családi titkunkra, ami kollektív tudatalattink által zombisít el minket. Az is érdekelne, melyik nyomoronc felmenőm elbaltázott élete miatt szívok itt reggelente a kakaóval, meg a lábszagtalanítóval.
 4. d) Hasznos kapcsolataimat kiaknázva szerzek szorongásoldót, antidepresszánst és anitpszichotikus szereket, illetve egy asztalost, aki befoltozza Samu ágyát.
 5. e) Kiépítem a magánpraxisomat, hogy minél többet röhöghessek a hozzám hasonlóan szopóágra került szülőkön. Az óradíjamból pedig fogadok egy masszőrt, aki kidögönyözi a görcsöt az éjszakai hercehurcában összenyomorgatott testemből.

Szerintetek?

Luca

Hozzászólások

← Előző cikk

Következő cikk →

2 hozzászólás

 1. Perselyes Onindito

  Szia Irma!!
  De nagyon megörültem neked, most olvastam Anyusnál, hogy itt tolod tovább a szekeret.

  Szerintem szülj mégegyet, ilyen szórakoztató családba egyszerűen KELL még (egy?) gyerek.
  Ha már úgyis ott az a rácsoságy…:)

  • pszichogo

   pszichogo

   :)Örülök, hogy rám találtál, ezen az oldalon még kicsit magányos vagyok.:)Nem, NEM szülök. Vagy ha igen, egyáltalán semmi szórakoztatót nem fogok találni a családomban.:) Irma

Minden vélemény számít!