Mit csinál a pszichológus, amikor a kanapéján egy részegnek tűnő halványan ismerős élőlényt talál? Nem a rendelőjében, hanem a nappalijában.  Mert az már tényleg durva lenne. Némi kérdezősködés után a homály legalább az ő agyában oszlani kezd: az ittas személyt Bendő fia kukázta össze valahol az iskola környékén, identitását tekintve egy osztálytárs, aki fizika óra helyett a kocsmában kocolt, és fél hazamenni addig, amíg ki nem józanodik.

a) Az ital jellegére és mennyiségére vonatkozó kérdések nyomán számolni kezd, és rájön, hogy a srác, ha a kanapéján akar alkoholzéró állapotba kerülni, akkor még másnap reggel is náluk fog fetrengeni. Ágyneműt húz.

b) Felhívja anyut és köp.

c) Nem hívja fel anyut és nem köp, abban az esetben, ha Osztálytárs kapcsolati tőkéjét mobilizálva lepecsételteti Bendő elsunnyogott 42 társadalmi munka órájának igazolását, melynek hiányában az érettséginek lőttek.

d) Megveszi azt a 4,2 rekesz sört, amit Osztálytárs követel azért az apró szívességért, hogy kapcsolati tőkéjét mobilizálva lepecsételtesse Bendő elsunnyogott 42 társadalmi munka órájának igazolását, melynek hiányában az érettséginek lőttek.

e) Elmélázik azon, hogy Bendő fia kinek a kanapéján piheghette végig azt a 42 órát, amit tudomása szerint társadalmi munkával töltött.

f) Nem mélázik, inkább iszik, 4,2 rekesz sört.

g) Nem iszik, mentolos rágót nyom Osztálytárs szájába, hazafuvarozza anyuhoz.  Aztán iszik.

h) Nem iszik, nem vezet, inkább megvitatja Osztálytárssal az Élet Nagy Kérdéseit. A generációs szakadék ellenére megegyeznek abban, hogy minden szőke hajú nő unalmas, lehangoló és  köcsög, a szerelem pedig az emberiség legócskább találmánya.

 

 

Hozzászólások